Magyar gazdaság

Sok-sok érdek és elképzelés a Balatonnal kapcsolatban

A Magyar Fejlesztési Bank MFB Napok 2008 címmel összesen nyolc helyszínt érintő regionális rendezvénysorozatának utolsó helyszínén, Hévízen a Balaton Régió fejlesztési terveiről és az ehhez rendelhető forrásokról tárgyaltak vállalkozók és önkormányzati döntéshozók, több mint 250 fő.

Három régió, sok-sok érdek, és még több elképzelés a Balaton jelenét és jövőjét illetően – foglalta össze a körülményeket jól érzékeltető helyzetet Suchman Tamás, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke, a régió hosszú távú fejlesztési koncepciójáról (2008-2020) szóló előadásában.

Most, a Balaton törvény módosításánál és a fejlesztési terv elfogadásánál kell igazán figyelni a térségfejlesztésben érintett szakterületek integrációjára, partnerségi kapcsolatok intézményesítésére, a forrásszerző képességet megsokszorozni – hangsúlyozta az elnök a jövőképet is felvázoló előadásában, kiemelve a koncepció végcélját megfogalmazó szlogent: Legyen a Balaton Magyarország és Európa kertvárosa! 

Erős János, az MFB vezérigazgatója előadásában kiemelte: Az együttműködési partnerség nagyon fontos erőforrás nem csak a Balaton Régióban élők számára, hanem a fejlesztési források lehetőségét felvonultató MFB és bankcsoportja számára is.

Az összefogás során az érdekazonosságokat hamarabb felfedezhetjük, mint az eltérő érdekeket – mondta a vezérigazgató. Kiemelte: mindazokhoz a célokhoz, amelyek a térséget foglalkoztatják, az MFB-nél megvannak a kedvezményes kamatozású és hosszú lejáratú hitelek önkormányzatoknak és vállalkozóknak egyaránt.

Balaton suchman Erőss
Kapcsolódó cikkek