Magyar gazdaság

Tovább épülhet az M6/M60-as sztráda – tartható a határidő

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) kiadta az M6/M60-as autópálya Szekszárd-Bóly–Pécs szakaszán épülő alagutak fejtési munkái folytatásához szükséges határozatot.

A munka az alagutak építésénél mindaddig állt, amíg az NKH által elrendelt szakértői vizsgálat lezárásával a hatóság a szükséges intézkedések mellett engedélyezni tudta azok további kivitelezését. A Mecsek Autópálya Koncessziós Zrt. (MAK) és a Mecsek Construction Group (MCG) a lehető leghamarabb szeretné folytatni az omlás által nem érintett alagutak kivitelezését, elkerülendő a már több mint két hónapos munkaszünet miatt esetlegesen bekövetkező csúszást a határidőben.

Az autópálya többi szakaszán az ütemtervnek megfelelően haladnak. A földmunkák 70 százalékával végeztek, a töltések készültsége 85 százalékos, a védőrétegeké 50 százalék körül áll és a pályaszerkezet 20 százaléka is kész már. Egyes szakaszoknál megkezdték az aszfaltozási munkákat, és dolgoznak az összes hídon és viadukton is.

A MAK Zrt., az MCG, és alvállalkozóik szakmai tudásuk és erőforrásaik felhasználásával mindent megtesznek azért, hogy – amennyiben azt a külső körülmények lehetővé teszik – az autópálya a szerződésben vállalt 2010-es határidőre elkészüljön.

épül mak M6/M60 autópálya NKH alagutak
Kapcsolódó cikkek