Magyar gazdaság

Védett madarak százait gyilkolták le! Fotó!

Az elmúlt napokban a nagylaki határátkelőhelyen egy görög tehergépjárművet ellenőriztek a pénzügyőrök, amely az okmányok alapján különböző ruházati termékeket szállított Görögországból Csehországba – közölte a VGO-val a vámszervezet szóvivője, Sipos Jenő.

A pézügyőrök kockázatelemés alapján szigorított vizsgálatot tartottak, amelynek során a rakomány között 12 190 darab különböző – Puma, Adidas, Gucci, D&G, Lacoste, Nike, Replay, Playboy – márkajalzéssel ellátott női és férfi ruházati terméket találtak. A Védjegy- és Szerzői Jogvédő Alapítvány munkatársának előzetes szakvéleménye alapján a termékek hamisítványok.

A vám- és pénzügyőrség a közel 52 millió forint értékű ruhaszállítmányt lefoglalta, ismeretlen tettes ellen áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.

Ugyancsak Nagylakon, egy román autó csomagterében talált hűtőtáskából összesen 1509 példány védett madár (pacsirta, réti pityer, kalandrapacsirta, sordély, búbos pacsirta, barázdabillegető, seregély) teteme került elő. (Képünkön)

A több mint 15 millió forint eszmei értékű szállítmányt lefoglalták és természetkárosítás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a két román állampolgár ellen eljárást indítottak. VGO

tetem Nagylak madár
Kapcsolódó cikkek