Magyar gazdaság

Jeremie program: jön a kockázati tőke

Hamarosan elérhető lesz Magyarországon az Európai Bizottság kis- és középvállalkozások támogatására kezdeményezett Jeremie programjának - mikrohitel és portfolió garancia után elérhető - harmadik eleme, a kockázati tőke is.

Erre adott zöld jelzést a többhónapos notifikációs folyamat lezárásával és minapi engedélyével az Európai Bizottság - jelentette be kedden Benke Ákos, a hazai Jeremie programot menedzselő Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. (MV Zrt.) vezérigazgatója. Az Új Magyarország fejlesztési terv keretében 35 milliárd forint használható fel kockázati tőkeként.

A majdani alapkezelőknek a tervek szerint 2009 januárjában írják ki a pályázatokat, s a vezérigazgató nem titkolta, hogy az MV Zrt. komoly érdeklődésre számít. Az és az ehhez társuló magánforrás kockázati tőke formájában a nyertes alapkezelők közreműködésével jut el a vállalkozásokhoz.

Azok a maximum öt éves múlttal és maximum 1,5 milliárd forint éves árbevétellel rendelkező hazai mikro-, kis- és középvállalkozások számíthatnak erre a forrásra, amelyek jól átgondolt, ígéretes üzleti tervvel rendelkeznek és vonzó, jól fejlődő iparágban működnek. A 12 hónapos időszak alatt maximum 1,5 millió euró lehet, legfeljebb három egymást követő gazdasági évben. KoM

kockázati tőke Jeremie program
Kapcsolódó cikkek