Ha nem reformáljuk meg az országot, nem alakítjuk át a gazdaság struktúráit, akkor előbb-utóbb komoly bajba kerülünk - mondta az InfoRádióban Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKI) elnöke. Hozzátette: ennek érdekében februárra készíti el javaslatait a Reformszövetség.

A múlt héten alakult testület munkájában az Országos Érdekegyeztető Tanácsban képviselt kilenc munkaadói szervezet vezetői, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és a Magyar Tudományos Akadémia volt és jelenlegi elnökei vesznek részt.

A szövetségnek lesznek meghívott tagjai is: olyanok, akik az életük során kiemelkedőt alkottak a saját szakterületükön. Őket kérik meg arra, mondják el, szerintük miként kellene cselekedni a gazdaság különböző területein - vázolta az MKI elnöke.

Parragh László kifejtette: céljuk a legfontosabb alapelvek megvitatása, átgondolása. Februárban a javaslatot leteszik a pártok asztalára, és bevonják a közvéleményt is a program megvitatásába. Leszögezte: nem akarnak politizálni. Szakpolitikai anyagokat készítenek, de politikai szerepet nem vállalnak, csupán a véleményüket szeretnénk elmondani