Magyar gazdaság

Január végén tizenegy új pályázatot ír ki az NFÜ

Nyolc gazdaságfejlesztési felhíváshoz és a központi régió három tükörkiírásához várja az észrevételeket a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ).

Érdemes áttanulmányozni a tervezeteket, mert az Új Magyarország fejlesztési terv (ÚMFT) 2009–10-es keretéből a Gazdaságfejlesztési operatív program (GOP) idei első pályázatain 80, a Közép-Magyarország operatív program (KMOP) tükörkiírásain pedig több mint 22 milliárd forint támogatáshoz juthatnak a szerencsés mikro-, kis- és középvállalkozások.

Várhatóan január végén hirdetik meg a tizenegy pályázatot, amelyek számos újdonsággal szolgálnak majd. A megnövelt előirányzott keretből a hat konvergenciarégióban (Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Észak-Alföld, Észak-Magyarország, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl) mintegy kétezer és a központi régióban (Közép-Magyarország) legalább hatszázötven projekt kaphat európai uniós támogatást, tudtuk meg a pályázatokat kezelő Magyar Gazdaságfejlesztési Központtól (MAG Zrt.).

konvergenciarégió ÚMFT NFÜ Magyar Gazdaságfejlesztési Központtól MAG Zrt. Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Új Magyarország Fejlesztési Terv
Kapcsolódó cikkek