Magyar gazdaság

Pályázók Napja: rendezvény a kapcsolatépítésért

Pályázók Napja volt tegnap Budapesten. A BNV speciálisan kapcsolatépítésre berendezett új pavilonjában megrendezett fórum, az EU Bizottság, Információs Társadalom és Média Fejlesztéséért Felelős Főigazgatósága szervezett.

A több mint ezer európai informatikai és kommunikációs kutatót vonzó esemény célja, hogy a magyar, információs és kommunikációs (ICT) technológiák terén dolgozó kutatók közül minél többen vehessenek részt EU-s kutatási projektekben.

Az ICT programokra elsősorban az EU Kutatási és Technológiafejlesztési Keretprogramja biztosítja a forrást. A 2007-2014-ig tartó, EU-s forrásból finanszírozott, összesen 50 milliárd eurónyi forrást magába foglaló keretprogramon belül a legtöbb forrás (összesen 9 milliárd euró) az informatikai és a távközlési technológiák szakterületének jut.

Ez az összeg nem csak az ICT technológiák, hanem azok alkalmazási területeinek – pl. energetika, közlekedés, környezetvédelem egészségügy – fejlesztésére is felhasználható. Az európai program sajátossága, hogy több ország legjobbjainak közös konzorciumait invitálja együttes munkára.

A rendezvény kapcsán 100-120 bizottsági témafelelős, és az európai egyetemeket, kutatóintézeteket, nagy és kis ipari szereplőket képviselő további 2000 pályázó látogatott Magyarországra.

EU Bizottság pályázók unió ICT fejlesztés pályázat
Kapcsolódó cikkek