Dominique Strauss-Kahn főigazgató külön közleményben üdvözölte az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank, az Európai Beruházási Bank, valamint a Világbank közös, 31 milliárd dolláros finanszírozási programját, amelyet a kelet-európai bankrendszerek és vállalatok megsegítésére hoztak létre.

A főigazgató kifejtette: a közös program segítséget fog nyújtani az egyes pénzintézeteknek, valamint szektoroknak, miközben az IMF-hitelezés továbbra is támogatni fogja az országokat makrogazdasági szinten.
"Mindkét vonatkozásnak fontos szerepe van a térség támogatását célzó szélesebb többoldalú, valamint a kétoldalú erőfeszítésekben" - fogalmazott Dominique Strauss-Kahn.

Az IMF vezetője kinyilvánította, hogy a nemzetközi pénzügyi intézmények a jövőben is szorosan egyeztetik egymással régióbeli tevékenységüket. Az IMF és a multilaterális fejlesztési bankok által nyújtott hitelek, ahogy ez eddig is volt, a válságban levő országok megsegítését célzó közös finanszírozási csomagok részei lehetnek - tartalmazza Strauss Kahn közleménye.