Magyar gazdaság

Daróczi: Gyurcsány régiós mentőtervének csak egyik forrása volt a McKinsey-tanulmány

Gyurcsány Ferenc egyik forrásként a McKinsey and Company tanulmányát használta a 180 milliárd eurós közép-kelet-európai stabilizációs program elkészítésekor, de a javaslat végleges formája a Miniszterelnöki Hivatalban állt össze - közölte a kormányszóvivő az Index hétfői cikkére reagálva.

A portál információi szerint a kormányfő kikerülve a közigazgatást, megbízta a világ egyik legnagyobb, Magyarországon is működő tanácsadó cégét, a McKinsey and Company-t, hogy készítsen el egy anyagot arról, mennyi pénz is kellene a régió megtámasztására. Ez a tanulmány lett lényegében a 180 milliárd eurós mentőcsomag-tervezet - olvasható a cikkben.

Daróczi Dávid megerősítette, hogy valóban a tanulmány volt az egyik forrás, de - mint mondta - a miniszterelnök több másikat is felhasznált a nem hivatalos EU-csúcsra készült magyar javaslatcsomag kidolgozásához, amelynek végleges változata a Miniszterelnök Hivatalban készült el - számol be a hirado.hu az MTI alapján. Hozzátette: a világszerte ismert tanácsadócég elemzése egy belső anyag, ami nem a magyar kormány megrendelésére készült, így azért nem is fizettek egy fillért sem.

mentőterv Gyurcsány Ferenc régiós McKinsey tanulmány
Kapcsolódó cikkek