Magyar gazdaság

Logisztikai hálózat régiós összefogással

Magyarországról Dél-Alföld érdekelt abban a KASSETTS névre hallgató, 2,488 millió eurós transznacionális projektben, amely a logisztikai koordinátorok közép-európai infokommunikációs hálózatának kialakítását tűzte ki célul.

Hét EU-tagállam hét régiójának - Emilia Romagna (Olaszország), Jihovychod (Csehország), Oberbayern (Németország), Vychodne Slovensko (Szlovákia), Vzhodna Slovenija (Szlovénia), Wielkopolskie (Lengyelország), és Dél-Alföld (Magyarország) - közös projektje 2 millió euró támogatást kapott az Európai Uniótól. Kopasz Róbert, a magyar részről érdekelt Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség (DARFÜ) illetékes csoportvezetője lazt is elmondta, hogy a közös munka 2008 októberében kezdődött a konzorciumot vezető olasz Szállítmányozási és Logisztikai Alapítvány irányításával és hét partnerszervezet közreműködésével. A kiépülő rendszerben valamennyi logisztikai koordinátor a nemzetközi hálózat helyi irodájaként működik.

A hálózat naponta összegyűjti az együttműködésben résztvevő termelő kis- és középvállalkozások szállítmányozási megrendeléseit. Ezeket összesíti és csoportosítja, majd optimalizálja a hálózatban résztvevő kis- és középvállalkozások igényeit a járművekre, útvonalakra és szállítmányozási eszközökre. Optimális nemzetközi logisztikai láncolatot tervez a rendeltetési hely, a mennyiség, valamint a kkv-k különböző helyi csoportjainak szállítmányozási ütemezése alapján. Végül eljuttatja az optimalizált megrendeléseket a logisztikai szolgáltatókhoz.

További információk a keddi Világgazdaságban.

logisztika Dél-Alföld transznacionális
Kapcsolódó cikkek