Magyar gazdaság

Feladat teljesítve - Tényleg megszűnik a Reformszövetség

Megszűnik holnap a Reformszövetség, a szervezet ugyanis eleget tett a korábban vállalt feladatoknak – tudta meg a Világgazdaság Online. A Szövetség feloszlását ugyanakkor hivatalosan még jelentették be, erre minden bizonnyal a holnapi, április 2-i ülés után kerül sor.

A Reformszövetség lapunknak küldött közleményéből az derül ki, hogy a szervezet április 2-i ülésén tekinti át az elmúlt időszak munkájának eredményeit, valamint a célkitűzések teljesülését, és ennek alapján dönt a további teendőkről.

E döntéséről a Reformszövetség a holnapi nap folyamán tájékoztatja a közvéleményt. A közlemény szerint azután, hogy az utóbbi hetekben sor került a Reformszövetség javaslatainak kidolgozására, azok közzétételére és az egyes programelemek részletes és széleskörű megvitatására, a gazdasági és tudományos élet szakértőinek részvételével létrejött szervezet teljesítette vállalásait.

Már ez utóbbi kijelentés is a Reformszövetség megszűnésének lehetőségét veti fel, lapunk azonban a szervezethez közeli forrásokból úgy értesült: e döntés meghozatalára holnap minden bizonnyal sor is kerül.

Ismeretes: a Reformszövetség az Országos Érdekegyeztető Tanácsban képviselt kilenc munkaadói szervezet vezetői, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) volt és jelenlegi elnökeinek részvételével alakult meg tavaly novemberben. A hírt akkor Pálinkás József, az MTA elnöke jelentette be.

adóreform MTA reformszövetség pálinkás
Kapcsolódó cikkek