Magyar gazdaság

Új piacon próbál szerencsét a Microsoft

Kis- és közepes vállalkozások számára kifejlesztett szerver rendszereket dob piacra a Microsoft. Az alsóbb üzleti szegmens felé történő nyitással az informatika legdinamikusabban fejlődő piacán kívánja megvetni a lábát a vállalat.

A lépésre a feltört Windows verziók elterjedése, valamint azok a versenytársak kényszerítették rá az amerikai szoftveróriást, akik egyre több olcsó, vagy éppenséggel ingyenes alternatívát kínáltak a felhasználóknak a Microsoft költséges megoldásaival szemben. A Windows Server 2008 egyszerűsített változataként megjelenő Foundation fantázianevű új termékcsalád szolgáltatásait a cég közlése szerint egyszerre akár 15 felhasználó is igénybe veheti. A hardver és szoftver kombinációban kínált rendszerek nem kerülnek majd többe 1000 dollárnál.

<A class=hircsat href="javascript:HighlightAll('''');">

Szakértők szerint az 1000 dollárnál alacsonyabb árkategóriába tartozó, műszakilag gyengébb szerverek piaca négyszer olyan gyorsan nő, mint a hasonló paraméterekkel rendelkező, de drágább termékeké. A Windows Server 2008 Foundation szervert az Acer, a Dell, a Hewlett-Packard és az IBM számítógépeire telepítve fogja értékesíteni a Microsoft. Az előre összeállított konfugárciók árát a gyártók országonként fogják meghatározni.  

szofver szerver hardver windows Microsoft
Kapcsolódó cikkek