Magyar gazdaság

Kínai autóablak-gyártó lett az év üzletembere

Néhány éven belül a világ első számú autóablak-gyártójává kívánja tenni cégét Cao Dewang, az Ernst & Young által szervezett Az év üzletembere (Entrepreneur of the Year) választás Monte Carlo-ban rendezett nemzetközi fordulójának idei nyertese.

A Fuyao Glass Industry Group elnöke kiküldött tudósítónknak elmondta: a mostani válság minden bizonnyal okoz változásokat a világ autóiparában, de bízik abban, hogy cége meghatározó partnerei - közöttük a General
Motors - túlélik a krízist.

Maga a Fuyao pedig megerősödve kerülhet ki az iparágat megrengető viharból - véli a kínai üzletember. Már korábban, a kínai piacot ellátva hozzászoktak ugyanis ahhoz, hogy sokféle terméket gyártsanak, viszonylag kis szériában, így most a versenytársaknál rugalmasabban tudják követni a gyorsan változó igényeket.

A döntőbe jutott 43 országgyőztes között akadt, akinek vállalkozása néhány millió euró éves forgalmat bonyolított le, de több tízmilliárdos volumenű cégek is felvonultak. A mezőnyben szerepelt egyebek mellett a Linux operációs rendszerek piaci forgalmazását sikerre vivő amerikai Red Hat elnöke, Matthew Szulik, a Drogerie Markt-láncot alapító német Götz W. Werner, továbbá A.K.Nathan, a Burj Dubai és más felhőkarcolók építőjeként ismert malajziai Eversendai Corporation ügyvezetője.

Magyarországot Gerendai Károly, a Sziget
Kulturális Menedzser Iroda Kft. alapító-ügyvezetője képviselte a három
napos Monte Carlo-i rendezvényen, amelynek házigazdája James Turley,
az Ernst & Young globális elnök-vezérigazgatója volt.

További részletek a Világgazdaság keddi számában

tenni cégét Cao Dewang, az Ernst & Young által szervezett Az év

üzletembere (Entrepreneur of the Year) választás Monte Carlo-ban

rendezett nemzetközi fordulójának idei nyertese. VG Online-->

Ernst & Young Sziget Kft. év üzletembere kínai Gerendai Károly
Kapcsolódó cikkek