Magyar gazdaság

"Rettegnek a rablók" az Infovadásztól

Egy év óta rettegnek a rablók, a cigarettacsempészek, a műkincstolvajok, a drogdílerek, de a tilosban vadászó olasz konyhafőnökök is az Infovadásztól, a rendőrség és a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának sikeres nyomozójától.

A háromnyelvű intelligens adatkereső és elemzőprogram kifejlesztője Vadász Pál elmondta: a vámosoknak készült kutatóprogram hétszáz millió forintot kóstált, amely az NKTH támogatásából és a Montana Zrt saját forrásából valósult meg. A rendszeren több mint egy évig dolgoztak, közel tízezer kutatóóra ráfordítással valósult meg. Az Infovadász segítségével rendőrség is könnyebben vadászik a "rosszfiúkra".

A Montana most – egy nemzetközi program mintájára – olyan orvosi elemzőrendszert fejleszt ki, amely intelligens támogatást adhat a gyakorlott szakorvosoknak, emelve a diagnosztika pontosságát. A szoftver előhívja a magyar és a nemzetközi adatállományból a  releváns információkat.

 Rácz Jenő, volt egészségügyi miniszter, a veszprémi kórház igazgatója szerint az orvosok alig látszanak ki a papírhalmok mögül, ezért is pillanatok alatt sikeressé válhat a rendszer. Az angol minta profizmusát várja tőle, s azt, hogy orvosoknak, de akár a betegeknek is könnyen adjon diagnosztikai segítséget. A programot orvosok bevonásával készítik.

Indulás előtt áll a Civitax rendszer, amely a jogászok szakmai ellenőrzése után kerül a felhasználókhoz. Ebből az okos polgárjogi és gazdasági törvénykönyvből ügyvédek, jogászok, a de akár a civilek is egy gombnyomásra választ kaphatnak jogi kérdéseikre.  A rendszer sok peres ügyben adhat mankót az érintetteknek.

Montana Infovadász NKTH Civitax diagnosztika szakorvos
Kapcsolódó cikkek