Magyar gazdaság

Végigsöpör a válság Somogyon: bedobják a törölközőt a kisvállalkozások

A válság zsinórban szedi áldozatait: ki- és eladó üzletek közül csemegézhetnek a vásárlók, akik számára angolul is hirdetik a boltokat. Alig pergett le a nyár első fele, egyre több vállalkozó dobta be a törölközőt, s vált meg a vállalkozásától.

Augusztus elsejétől bezár az egyik nagyobb kereskedelmi társaság kaposvári üzlete.

Megindult a visszaszámlálás: a nagyjából 450 négyzetméter alapterületű bérelt helyiséget heteken belül elhagyják - írja a sonline.hu.

A vállalkozás tulajdonában lévő másik üzletből még februárban költözött el egy másik vállalkozás – mondta Fodor Lajos, a bérbeadó cég résztulajdonosa.

 – Azóta nem lehet kiadni.

For sale – hirdeti öles betűkkel az angol nyelvű felirat az eladás szándékát az egyik Honvéd utcai üzletben. Egy kisvállalkozás működött ott eddig, ám azon a helyen befejezték a kereskedést. Boldizsár Balázs, a kaposvári Boldizsár Bt. munkatársa azt mondta: a belváros tele van eladó üzletekkel.

Ez már a válság egyik kézzel fogható bizonyítéka – magyarázta. – Elég, ha valaki végigsétál  a Honvéd, a Zárda, a Kossuth vagy a Fő utcán.

A szakember úgy látja: a kaposvárinál gyakran kilátástalanabb helyzetben vannak a városkörnyéki, zsáktelepüléseken élő vállalkozók. Sokszor a Balaton parton sem jobb a kilátás, állítja a kaposvári ingatlanforgalmazó cég munkatársa. Bogláron már júliusban kitették az eladó táblát az egyik vendéglőre.

Ha egy 150 vendég fogadására alkalmas étterem teraszán délben tizen ücsörögnek, azért az sok mindent elárul – így Boldizsár Balázs.

További részletek itt olvashatók

Somogy eladó Boldizsár Balázs válság kisvállalkozás
Kapcsolódó cikkek