Magyar gazdaság

86.234-en vettek részt közmunkán júliusban

Közcélú foglalkoztatásban 86.234-en vettek részt júliusban - ismertette Herczog László szociális és munkaügyi miniszter a legfrissebb adatokat kedden, a kormányszóvivői tájékoztatón.

A miniszter közölte: rendelkezésre állási támogatást 159.632 személy kapott, az erre kifizetett összeg 3,583 milliárd forint volt júliusban. Az év hetedik hónapjában rendszeres szociális segélyt 33.123-an kaptak, júliusban erre a célra 419 millió forintot fizettek ki - tette hozzá.

A miniszter elmondta: az önkormányzatok visszajelzése szerint a közfoglalkoztatás szervezése folyamatos, a foglalkoztatás átlagos időtartama 5,4 hónap, napi átlagos ideje hét óra.

Herczog László ismertette: az Észak-magyarországi és Észak-alföldi régiókban a legnagyobb a rendszeres szociális segélyre jogosultak száma, régiónként mintegy 5-6 ezer személy, rendelkezésre állási támogatást ezekben a régiókban hozzávetőleg 45 ezren kapnak.

Hozzáfűzte: közfoglalkoztatásban az Észak-magyarországi és Észak-alföldi régiókban vesznek részt a legtöbben, régiónként 19-22 ezer személy, legkevesebben a Nyugat-dunántúli és a Közép-magyarországi régióban állnak közfoglalkoztatásban.

A miniszter elmondta: májusban több régióban elindult a 35 év alatti általános iskolai végzetséggel nem rendelkezők képzése. Hozzátette: július végéig mintegy 2.000 személy kezdte meg az általános iskolai végzettség megszerzésére irányuló, illetve bizonyos szakmákhoz szükséges alapvető tudás megszerzését, közülük 432-en sikeresen befejezték az oktatást, 200 személy félbehagyta a képzést.

közmunka közalkalmazottak foglalkoztatás szociális háló szociális segély
Kapcsolódó cikkek