szociális segély

Rekordszinten az ellátás nélküliek száma

Soha nem volt még annyi szakképzetlen álláskereső, szociális segélyben részesülő, vagy egy éve állást nem találó ember mint idén februárban. Szintén rekordot döntött az ellátás nélküli munkanélküliek száma, ami már eléri a 351 ezer főt
2013.03.25 Olvasási idő:

Bod Péter Ákos: hozzá kell nyúlni a szociális segélyezéshez

A Corvinus Egyetem tanszékvezetője szerint gazdasági szempontból hosszabb távon nem lehet a mostani mértékben támaszkodni az államra. Bod Péter Ákos az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, hiába vannak jó lépések, a magyar gazdaság szerkezete nem tesz lehetővé ugrásszerű növekedést.
2010.09.17 Olvasási idő:

Kacsalábon forgó palota, Mercedes, nyolc kerék: így is lehet élni a segélyből?

Külföldön dolgoznak, palotában élnek és Mercedes gépkocsival közlekednek, miközben persze súlyos látássérültek – a Krónika című erdélyi napilap tudósítása szerint így is lehet élni szociális segélyből és rokkantnyugdíjból.
2010.08.03 Olvasási idő:

Pintérék alapjaiban változtatnak a börtönlakók, segélyen élők napjain

Mindent elkövetek, hogy Magyarország békésebb és gazdagabb ország legyen, de ehhez rendre van szükség – mondta a Magyar Hírlapnak adott interjúban Pintér Sándor belügyminiszter, leszögezve, hogy e téren nem ismer tabut.
2010.07.29 Olvasási idő:

Pénzcsap Namíbiában - Bárki kivehet 100 dollárt havonta

Világszerte újfajta segélyezési rendszerekkel próbálkoznak. Egy namíbiai faluban utópisztikusnak tűnő kísérlet zajlik, New York a fejlődő országok sikeres modelljeit másolja – írja a HVG.
2009.09.24 Olvasási idő:

Egyre több a segélyezett - Fenntarthatatlan szociális rendszer

A segélyezettek számának növekedése is hozzájárult a szociális rendszer fenntarthatatlanná válásához. Az évtized elejéhez képest 77 százalékkal nőtt a rendszeres szociális segélyben részesülő állástalanok száma.
2009.09.07 Olvasási idő:

86.234-en vettek részt közmunkán júliusban

Közcélú foglalkoztatásban 86.234-en vettek részt júliusban - ismertette Herczog László szociális és munkaügyi miniszter a legfrissebb adatokat kedden, a kormányszóvivői tájékoztatón.
2009.08.04 Olvasási idő:

"A kormány gyáva ahhoz, hogy szembeszálljon a polgármesterrel"

A monoki polgármester szociális kártya bevezetését szorgalmazza, hogy a segélyek a megfelelő helyre jussanak. A kormány már vizsgálja a kártya bevezetésének lehetőségét. Ferge Zsuzsa szerint hazugság az a feltevés, hogy a szegény családok ne a gyerekeikre költenék a pénzt.
2009.07.23 Olvasási idő:

Átmeneti segélyt se kap, aki nem vállal közmunkát!

2009.05.13 Olvasási idő:

Százmilliárd a hátrányos helyzetűeknek

Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter szerint nem érinti a gazdasági válság az Út a munkához kormányprogramot, amely a rendszeres szociális segélyben részesülők munkához jutását segíti elő.
2009.01.08 Olvasási idő: