Magyar gazdaság

Nem győzték bevallani titkolt offshore bankszámláikat az amerikaiak

Az amerikai adórendszer szigorítását megelőző amnesztia program hatására 14 700-an léptek az adóhivatal látókörébe, élve az engedékenységgel.

Az amerikai adóhivatal, az IRS véleménye szerint sikert aratott az adóamnesztia program. A szervezet vezető tisztségviselője szerint váratlanul nagy volt az érdeklődés a lehetőség iránt, az előzetes becslések kétszeresét tette ki az ügyek száma. Douglas Shulman úgy fogalmazott: elárasztották őket a kérelmekkel – tudósít a Reuters.

Az IRS programja keretében enyhébb elbánásban részesítették azokat a cégeket, amelyek bejelentést tettek korábban titkolt offshore bankszámláikról. Egyelőre nem tudni, mekkora plusz bevételt eredményezett az akció, de az adóhivatal szerint dollármilliárdokról lehet szó.

A 14 700 most leleplezett bankszámla jó részét Svájcban és már európai országokban vezették, de összesen 70 országban találtak offshore pénzeket. Bár az amnesztia időszakának vége, az IRS vezetője arra bíztatta az amerikaiakat, hozakodjanak elő eddig rejtett ügyeikkel, mert "sokkal rosszabbul járnak, ha a szervezet talál rájuk".

 

IRS adóhivatal amnesztia offshore adó
Kapcsolódó cikkek