Magyar gazdaság

Rossz címzés és 39 forint hátralék miatt került adóslistára egy cég

Mindössze 39 forint hátralék és az AEGON Magyarország nyugdíjpénztárának téves címzése miatt két hétig az APEH adóslistáján volt a francia tulajdonú Sonepar Magyarország villamossági nagykereskedelmi cég; a társaság az ügyben jogi lépéseket fontolgat - közölte a Sonepar Magyarország PR-cége az MTI-vel kedden.

Az öt évvel ezelőtt 39 forint hátralékkal kezdődő ügy október végén, az időközben több mint 10 ezer forintra emelkedett tartozás megfizetésével lezárult, de a nyugdíjpénztár téves címre küldte az értesítést a végrehajtó hatóságnak a tartozás rendezéséről. Ezért került a cég két hétre az APEH nyilvános végrehajtási listájára.

Az évi közel hétmilliárd forint forgalmú cég pénzügyi szakértői vizsgálják az okozott kárt, és annak mértéke alapján döntenek a szükséges jogi lépésekről.

Néhány beszállító az adóslistára hivatkozva felfüggesztette a szállítást, így értesült a Sonepar ügyvezető igazgatója, Muhari Márton az ügyről. Az ügyvezető az MTI kérdésére elmondta, hogy - különös tekintettel az eddigi enyhe télre - az év utolsó időszakában hajráznak az építtetők, és az éves forgalom 16-18 százalékát is elérheti az utolsó negyedévben a havi forgalom. Hozzátette: elsősorban nagy nemzetközi beszállítók nem szállították ki a megrendelt árut az adóslista miatt.

adóslista hátralék Sonepar
Kapcsolódó cikkek