Magyar gazdaság

Demján és Orbán kézfogással pecsételte meg megállapodásukat

A VOSZ rendezvényén Demján Sándor és Orbán Viktor kézfogással szentesítette a vállalkozók és a Fidesz közti megállapodást.

Demján Sándor zárszavában elmondta, hogy a 1998-2002 közti időszakban a kormány betartotta a szavát.

Nézze meg Gablini Gábor, Wáberer György, Beck György, Csányi Sándor és Orbán Viktor beszédét, és a kézfogást is.

A 6-os pontban, ami az euró idő előtti átvételének veszélyeiről szól, ugyan fenntartja véleményét, ebben még fognak küzdeni, ám felajánlotta kézfogását Orbán Viktornak a VOSZ kívánságait illetően. A Fidesz elnöke elfogadta, és a színpadon kezet is fogtak.

Demján ugyan bevallotta, hogy elkötelezett baloldali gondolkodású, ám most Magyarország sorsáról van szó.

Sajnos nem arról van szó, hogy osztrák színvonalon áll az ország, sőt az ellenfél 10-0-ra vezet, ezért meg kell állapodni, hogy ő is azt mondhassa Hajrá Magyarország, hajrá Magyarország.

Demján Űsándor 6 pontban foglalta össze a VOSZ kívánságlistáját a kormánnyal szemben.

1. Versenyképes adórendszert! A VOSZ azt javasolja, a vállalkozások adóterhelését 4 év alatt, a lakosságét 6 év alatt a régiós versenytársak átlagos adóterhelése alá kellene csökkentenie a következő kormánynak.

2. Társulj és fogj össze magyar! Orbán Viktor ezt a pontot is támogatásáról biztosította: 2011-től tőke- és kamattámogatással létrejöhetnek a Demján Sándor által említett gazdasági társulások.

3. A termelést támogassa a kormány! Ez a pont is bírja  Fidesz elnökének támogatását.

4. A magyar vállalkozások előnyben részesítése! Orbán törvénymódosítást ígért, és azt, hogy 2012-re a hazai közbeszerzésben a többségi magyar tulajdonban lévő cégek olyan arányban lesznek győztesek, mint Franciaországban a francia cégek.

5. A kkv-k előnyben részesítése! A hazai cégek az uniós támogatások mintegy 50 százalékából részesülnek - ígérte a pártelnök.

6. Euróbevezetés csak az uniós gazdasági fejlettség 80 százalékának elérése után! Ebben nincs egyetértés, mert Orbán szerint belátható időn belül nem tudunk olyan gyorsan növekedni, hogy ezt a szintet elérjük, így viszont beláthatatlan távolságba kerülne az euro bevezetése.

A rendezvény első felében Demján Sándor vitaindítóját, Tolnay Tibor, Krisán László, Csicsáky Péter hozzászólását nézheti meg.

 


[enews_gallery id='392467']

kézfogás VOSZ Orbán Viktor Demján Sándor
Kapcsolódó cikkek