Magyar gazdaság

Papandreou: Ne nyerészkedjenek a görög csődön!

A görög miniszterelnök az Egyesült Államok segítségét kéri a spekuláció elleni harcban.

George Papandreou ma Barack Obamával tárgyal az Egyesült Államokban. A görög miniszterelnök a BBC szerint  közölte: amerikai partnere segítségét kéri a spekuláció elleni harcban. A miniszterelnök úgy látja, a fedezeti alapokra és devizakereskedőkre vonatkozó szabályok szigorítása szükséges.

"A szabadon működő spekulánsok naponta milliárdos hasznot húznak abból, hogy a görög államcsődre játszanak. Ezért Európának és Amerikának ki kell jelentenie, hogy ami elég, az elég." A miniszterelnök azok ellen venné fel a harcot, akik csak az azonnal haszon reményében fektetnek be és nincsenek tekintettel a hosszabb távú gazdasági- és emberi következményekre.

Papandreou Hillary Clinton külügyminiszterrel is találkozott amerikai útja során. Clinton hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok szeretne együttműködni más országokkal a reformok érdekében. Úgy fogalmazott: gátat kell szabni a szabályozatlan pénzpiacoknak, ahol hang-, ha nem fénysebességgel mozog a pénz a világ körül és a kormányzatokra hagyja a következmények kezelését.

Obama miniszterelnök görög Clinton Papandreou spekuláns
Kapcsolódó cikkek