Magyar gazdaság

Idén nem emeli a Fidesz a családi pótlékot

Új elképzelések a GYES, a családi pótlék, és a szociális segélyek területén

"Fontos, hogy a családok érezzék, hogy a gyermekvállalás nem a szegénység vállalása" - mondta a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában Soltész Miklós (KDNP), kijelölt államtitkár.

"A emelése nem várható az idén, a gazdasági helyzet ezt nem teszi lehetővé" - emelte ki a kereszténydemokrata szakpolitikus. "Arra is fel kell készülnünk, hogy mik derülnek még ki a kormányváltás után. Az azonban már biztos, hogy a családi pótlék terén szigorítás várható: azoktól a családoktól, ahol gyermekeknek túl sok igazolatlan hiányzása gyűlik össze, elvesszük a családi pótlékot, és azt csak természetben fogják megkapni" - mondta a politikus.

"Sajnos vannak olyan élethelyzetek, amikor a családok önhibájukon kívül kerülnek nehéz helyzetbe, ekkor segítenie kell az államnak. Most is tízezreket fenyeget a kilakoltatás, ha ilyen krízishelyzet áll elő, az állam ezt nem nézheti tétlenül" - jelentette ki Soltész Miklós.

"Szét kell választani a szociális segélyezést és a családtámogatási rendszert, ezt fogja szolgálni a választható családi adózás rendszere, és az otthonteremtési program a családok részére" - mondta a jövendő államtitkár.

Fidesz kormány KDNP adózás családi adózás Soltész Miklós
Kapcsolódó cikkek