Magyar gazdaság

EUREKA innovációs díj: magyar a nyertes!

A magyar Compuworx Kft. aktív részvételével megvalósult Onom@Topic+ projekt kapta meg idén az EUREKA innovációs díjat.

A jó hírt Berlinben jelentették be az EUREKA együttműködés konferenciáján. A projekt az EUREKA MEDEA+ (mikroelektronikai témájú) klaszter programján belül az európai állampolgári kártya rendszerrel, valamint mobil multimédia alkalmazások fejlesztésével foglalkozott.

A berlini miniszteri konferenciáján az eredményhirdetési ünnepségen Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium stratégiai államtitkára külön is rávilágított arra, hogy a közelgő magyar EUREKA elnökség kiváló alkalmat teremt az innovatív magyar kis- és középvállalkozások számára a nemzetközi kutatás-fejlesztési együttműködésekbe való bekapcsolódásra és a hosszú távú stratégiai kapcsolatok kiépítésére. 

Az 1985-ben elindított EUREKA ipari kutatás-fejlesztési együttműködés célja az, hogy erősítse Európa világpiaci versenyképességét a piacorientált kutatási projektek koordinálása és összefogása révén. Magyarország 2011 júliusától látja el egy éven keresztül az elnökségi teendőket a 37 ország részvételével zajló európai programban.

Cséfalvay kutatás-fejlesztés EUREKA
Kapcsolódó cikkek