Magyar gazdaság

Lendvai: az adók módosításával rengetegen járnak rosszul

Az MSZP elnöke úgy véli, hogy a Fidesz még nem kezdte meg a kormányzást, hiszen valamennyi törvényjavaslatot a képviselők terjesztették be, nem pedig a kabinet.

Csaknem egy hónapja alakult meg a Fidesz-KDNP-kabinet, de a kormányzás, legalábbis formailag, mintha még mindig nem kezdődött volna el: a törvényjavaslatokat ugyanis nem a kormány, hanem fideszes képviselők terjesztik az Országgyűlés elé - mondta a Magyar Szocialista Párt elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Lendvai Ildikó szerint ez azért történik így, mert a kormány nem kívánja alávetni magát az alkotmány és más jogszabályok által előírt egyeztetési kötelezettségnek.

A pártelnök beszélt az Orbán Viktor által ismertetett 29 pontos akciótervről is, amely szerinte társadalompolitikai fordulatot, egyfajta felfelé irányuló vagyon- és jogátcsoportosítást készít elő. Mégpedig azzal, hogy megszünteti a adómentességét és a havi 220 ezer forint alatti jövedelműek számára eddig kihasználható adójóváírás lehetőségét, ezzel párhuzamosan pedig eltörli a felső adókulcsot, amit a legtöbbet kereső 10 százalék fog élvezni.

Lendvai Ildikó biztos abban, hogy e két adórendszerbeli módosítással rosszul jár majd a munkavállalók jelentős része.

MSZP adó Lendvai
Kapcsolódó cikkek