Magyar gazdaság

Tovább csökkenhetnek az idegenforgalmi bevételek Görögországban

Görögországban az idén tovább csökkenhetnek az idegenforgalmi bevételek a tavalyi visszaesés után, mert a sorozatos sztrájkok, halálos áldozatokat is követelő utcai összecsapások, állandó tüntetések elrettentették a külföldieket - jelentette ki pénteken Jorgosz Nikitiadisz idegenforgalmi miniszterhelyettes.

Az ország 240 milliárd eurót kitevő GDP-jének nagyjából 20 százalékát szektor bevételei az idén 7-8 százalékkal csökkenhetnek, miután tavaly - a válság miatt - már amúgy is 10 százalékkal estek. Ez még mélyebbre taszíthatja az országot a válságba, és meghiúsíthatja azokat a reményeket, hogy a gazdaság fellendülésével Görögország ki tud kecmeregni az adósságcsapdából.

Bár a szállodák mérsékelték áraikat, folyamatosan csökken Görögország két legfontosabb piacáról, Nagy-Britanniából és Németországból érkezők száma. De halódik a belföldi turizmus is a megszorító intézkedések miatt.

A görög gazdaság az eddigi számítások szerint az idén 4 százalékkal zsugorodik, de az idegenforgalom gyenge szereplése miatt akár még ennél nagyobb is lehet a visszaesés.

idegenforgalmi bevétel görög GDP Görögország
Kapcsolódó cikkek