Magyar gazdaság

Demszky Hagyóról: meg kellett volna szabadulni tőle az első hibánál

Hagyó Miklós "jól számolt, és jól tudott alkukat kötni", de utólag mégis jobb lett volna tőle már az első hibánál megszabadulni – mondta a Hírszerzőnek adott interjújában a leköszönő főpolgármester

Nem hiszem, hogy meglepetés éri Tarlós Istvánt. Ha voltak is csontvázak, azok már rég kidőltek a fővárosi tulajdonú cégeknél, de nem a főpolgármesteri hivatalná - mondta Demszky Gábor. "Hangsúlyoznám, hogy itt nem volt korrupciós ügy. A város gazdasági helyzetéről pedig valós adatokat adtunk meg, ez az interneten részletesen is elérhető. Világos kimutatás készül a szerződésállományról is, bár azt elmondhatom, hogy 2012-ig le vannak kötve a fejlesztési pénzek. Sajnáltam, hogy Tarlós István nem tudott ott lenni a közgyűlés utolsó ülésén, amikor elmondtam, hogy szerintem mi az, amit a következő városvezetésnek érdemes folytatnia.
Ilyen az a pénzügyi-tervezési modell, amit még Atkári Jánosék dolgoztak ki, és aminek lényege, hogy a város működési bevételeinek 10-20 százalékát fejlesztésre, például az uniós beruházások önrészére költsük. Ez jelenleg tizenkét százalék, harminc milliárd forint, ezt szerintem Tarlós Istvánnak is tartania, vagy növelnie kellene. Ez a város szabad pénze. " - hangoztatta Demszky.

Hagyó Miklóssal kapcsolatban megjegyezte: Az első olyan feladatnál, amit Hagyó Miklós nem tudott megoldani - mert hiányzott hozzá a múltja, a tapasztalata - el kellett volna venni tőle a hatásköröknek legalább egy részét. A rászabott szuper-főpolgármester helyettesi feladat, benne a nagy közműcégek irányítása egyszerűen meghaladta a kompetenciáját. Attól függetlenül, hogy bizonyos dolgokban nagyon jó volt - mondta Demszky.

Hagyó Demszky főpolgármester Tarló
Kapcsolódó cikkek