Magyar gazdaság

Warren Buffet: W-alakú recesszió kizárva

Nwem lát esélyt újabb gazdasági visszaesésre Warren Buffet amerikai milliárdos.

Warren Buffet kizárta annak a lehetőségét, hogy az Egyesült Államok gazdasága újabb recesszióba kerül, és azt mondta, a tulajdonában lévő Berkshire Hathaway növekszik.

„Nem lesz dupla-aljú recesszió” – mondta a Berkshire vezérigazgatója a Montanai Gazdaságfejlesztési csúcson. Buffet véleményével nem mindenki ért egyet: A New York Egyetem közgazdásza Noureil Roubini és a Harvard professzora Martin Feldstein úgy vélik egy újabb visszaesés esélye 30 százalék, vagy több.

„Láttam, hogy a hangulat romlott az elmúlt három hónapban” – mondta Buffet, de ezt nem tartja indokoltnak a milliárdos. „Több embert foglalkoztatunk, mint egy hónappal ezelőtt, és két hónappal ezelőtt.”

A világ legnagyobb gazdasága 1,6 százalékkal növekedett a második negyedévben, a következő évben 2,5 százalékos növekedés várható, és a 9 százalék felett lesz. A gazdaság a felépülés szakaszában van, és nem valószínű, hogy újra recesszióba csúszik – mondta a Bank of America vezérigazgatója, Brian Moynihan.

Buffetet kiemelte, hogy a bankok készen állnak arra, hogy növeljék a hitelek kihelyezését, és hogy finanszírozzák a vállalkozók terveit, ötleteit.

double-dip Buffet w-alak Amerika warren recesszió
Kapcsolódó cikkek