Magyar gazdaság

Demján: Tizenheten akarunk focizni tizenegy helyett

Demján Sándor az Origónak adott interjújában leszögezte: bedőlhetett volna Magyarország, ha nem tartjuk a hiánycélt.

Az az óriási probléma, hogy tizenheten akarunk kimenni egy focipályára, holott csak tizenegy fős lehetne a csapat - sok munkahelyen egy-egy feladatot többen végeznek el, mint ahányan valójában kellenek hozzá – mondta az Origónak Demján Sándor a hazai munkaerőpiaci helyzetről.

Ezen mindenképp változtatni kell: amit egy ember el tud végezni, azt egy ember végezze el, ha ez nem megy, akkor le kell őt cserélni. A vállalkozók nem türelmetlenek, négy évet adtunk a kormánynak a gazdaság fejlődő pályára állítására – szögezte le Demján Sándor.

A nagyvállalkozó szerint, ha nem tartottunk volna a hiánycélt, akkor bedönthették volna Magyarországot. A különadóra panaszkodó bankok nagyon nehéz helyzetbe kerültek volna, ha nem lép a kormányzat, akkor ugyanis akár 350-400 forintra is emelkedhetett volna az euró árfolyama, akkor senki nem tudta volna fizetni a hiteleket, ami tömeges hitelbedőlést okozott volna a rendszerben, csődbe mentünk volna.

A nyugdíjrendszer átalakításával kapcsolatban Demján úgy vélekedett: Nem a mostani és az előző kormány hibája, hogy a nyugdíjrendszer drága és fenntarthatatlan, az az elmúlt 40-50 év öröksége. Teljesen mindegy, hogy állami vagy tőkefedezeti pénztárakon alapul a nyugdíjrendszer, a lényeg, hogy aki dolgozott, az tisztességes nyugdíjat kapjon.

bedől Demján hiánycél csőd munkaerőpiac nyugdíj
Kapcsolódó cikkek