Magyar gazdaság

Gyorsul az Egyesült Államok

Az Egyesült Államokban emelkedett az ISM-menedzserindex.

Az Egyesült Államokban a feldolgozóipar növekedéséről számolt be a Bloomberg hírügynökség. Az ISM feldolgozóipari menedzserindex 56,6 pontról 57 pontra emelkedett.

A Standard & Poor’s index a hír közzététele után 1,2 százalékos emelkedésben állt. Közben az építőipari kiadások emelkedtek novemberben, a harmadik egymást követő hónapban, 0,4 százalékkal Amerikában, közölte a kereskedelmi minisztérium.

Az ISM indexben az új megrendelések komponense decemberben 60,9 pontra emelkedett, mely a legmagasabb szint május óta. Egy hónappal korábban 56,6 ponton állt.

A foglalkoztatási alindex 55,7 pontra esett az előző havi 57,5 pontról. Az exportmegrendelések is enyhe korrekciót mutattak.

Az európai feldolgozóipar erőteljesebben növekedett decemberben, mint ahogy várták – számol be a Bloomberg hírügynökség. Az erőt az exportvezérelt német növekedés adta.

Az euróövezetben 57,1 pontra emelkedett decemberben a feldolgozóipari menedzserindex az előző havi 55,3 pontról a Markit felmérése alapján. Az eredeti 56,7 pontot módosították felfelé, a várakozásokat felülmúlva.

beszerzési menedzserindex ISM Egyesült Államok USA német Amerika feldolgozóipar
Kapcsolódó cikkek