BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mi lesz az alapkamattal? - Megszólalt a bennfentes

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa változatlanul hagyhatja a jegybanki alapkamatot február 21-én azután, hogy az elmúlt 3 kamatdöntő ülés mindegyikén 25 bázisponttal szigorított a jegybank.

Arra fogok szavazni, hogy a kamat változatlan maradjon – mondta Csáki Csaba, a monetáris tanács tagja a Bloombergnek. Így az irányadó kamatláb továbbra is 6,00 százalékon maradhat.

Az inflációs folyamatok kedvezően alakultak Magyarországon. A januári infláció 4 százalék lett, míg egy hónappal ezelőtt 4,7 százalékon alakult. Az államcsőd ellen köthető biztosítás felára (CDS-felár) is csökkent az elmúlt hónapban, mely a kamat szinten tartása mellett szól - hangsúlyozta Csáki Csaba.

Azt gondolom, hogy az monetáris tanácsban az az általános hangulat alakult ki, hogy tartsa az alapkamatot  - húzat alá Csáki.

Barta György, a CIB Bank vezető elemzője szerint a tanács tarthatja az alapkamatot. A maginfláció 1,7 százalékra csökkent az előző havi 2 százalékról, mely szintén kedvező.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.