Magyar gazdaság

Nyugdíjak: Nem lesz könnyű hozzájutni a hozamhoz

A magánnyugdíjpénztárak tévesen nyilvántartott adatai miatt tömegesen lehetnek olyanok, akik visszaléptek ugyan az állami rendszerbe, de a remélt hozamokhoz mégis csak nagy nehézségek árán juthatnak majd hozzá – írta keddi számában a Magyar Nemzet az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) vezetőjével készült interjújára hivatkozva.

Mészáros József elmondta: ezeknek az embereknek sürgősen egyeztetniük kell az adataikat a saját nyugdíjpénztáruknál, ha hozzá akarnak jutni a pénzhez.

Az ONYF vezetője az állami rendszerben vezetett egyéni számlarendszerről azt mondta: azon azt rögzítik majd, hogy az egyes tagoktól milyen összegeket vontak le nyugdíj-biztosítási járulék címen. Az, hogy van-e hozam ezeken a számlákon és milyen mértékű, már a nyugdíjrendszer kérdése. Hozzátette: az, hogy milyen nyugdíjrendszert kíván a magyar társadalom a jövőben működtetni, jelenleg kidolgozás alatt áll. Leszögezte: annyi bizonyos, hogy ez a számlarendszer a jövőben áttekinthető módon fog működni.

A január 31-én este zárult átlépési kampányban közel százezer ember nyilatkozott arról, hogy a magánnyugdíj-rendszerben szándékozik maradni.

hozam átlépők ONYF magánkasszák nyugdíj
Kapcsolódó cikkek