Magyar gazdaság

32 millióért kap tanácsokat Londonból a magyar kormány

Kommunikációs feladatokkal bízott meg a kormány két londoni tanácsadó céget, amelyek Magyarország újrapozicionálása mellett a kormányzat intézkedéseinek megismertetését is segítik majd külföldön. Az egyik cég a Financial Dynamics, amely a válsággal küzdő görög és izlandi kormánynak is dolgozott. A másik, lobbitevékenységgel foglalkozó cég a Project Associates, amelyet a magyar kormány politikai PR-feladatokkal bízott meg.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium háttérintézménye, az ország-márkáért is felelős Balassi Intézet a londoni székhelyű Project Associates UK Limited tanácsadói céggel kéthónapos határozott idejű megbízási szerződést kötött, amelynek keretében a londoni ügynökség szakértőként közreműködik Magyarország nemzetközi, európai stratégiai kommunikációjának alakításában. A megbízás díja két hónapra nettó 32 millió forintnak megfelelő angol font - áll a minisztérium közleményében.

Az ügynökség a megbízás értelmében nemzetközi befektetői és pénzügyi kommunikációs feladatot lát el, amely által kedvezően befolyásolja Magyarország megítélésének alakítását a pénzpiaci intézmények és befektetők körében. E célból a kiemelt véleményvezéreket (kereskedelmi partnereket, pénzügyi szolgáltatóipart, pénzügyi elemzőket, befektetőket és tanácsadóikat) azonosítja, értékeli azon lehetőségeket, amelyek Magyarország brandjének kiemelt üzeneteit közvetítik a piacon.

szerződés megbízás London kormány
Kapcsolódó cikkek