Magyar gazdaság

Külön érdekvédelmi törvényt sürget az IPOSZ

Határozottan kiálltak egy külön érdekvédelmi törvény elfogadása mellett az Ipartestületek Országos Szövetségének vezetői. Azzal érveltek, hogy a készülő kamarai törvény köztestületként kezeli a kamarákat, így kilátástalan helyzetbe kerülne a vállalkozások érdekvédelme Magyarországon.

A két törvény egyértelműen tisztázná egyrészt a kamarák, másrészt az érdekvédelmi szervezetek – így például az IPOSZ – jogállását, nyilatkozta Károlyi Gyula, a szervezet alelnöke újságíróknak. Ez lehetne a garanciája egy hosszú távú és jól működő, gazdaságot segítő, törvényileg szabályozott kamarai és érdekvédelmi munkának.

 

A kamarák köztestületként nem végezhetnek érdekvédelmi munkát, közölte Vonnák Sándor, az IPOSZ felügyelő bizottságának elnöke. Azt is értésre adta, hogy ellenzik a kötelező kamarai tagságot, mert az plusz terhet róna 60 ezres tagságukra, a családi és mikrovállalkozásokra, ehelyett az IPOSZ az egységes és ellenőrzött regisztráció híve.

 

Az IPOSZ azt reméli, hogy egy kiegyensúlyozott kamarai törvény fog születni és egyúttal biztosítottak lesznek az érdemi érdekvédelmi munka feltételei is, amelyek nélkülözhetetlenek a magyar vállalkozók stabilitásának, biztonságának megteremtéséhez.

KoM-->

Iposz kamarai törvény érdekvédelem
Kapcsolódó cikkek