Magyar gazdaság

Ötleteket, javaslatokat várnak - Ön is segíthet kormányozni

A Nemzeti Foglalkoztatási Hivatal Egyszerű állam címmel országos konzultáció- sorozatot indított a kormány bürokráciacsökkentő csomagjának második lépésében szereplő 400 milliárd forintos teher mérséklésének lehetőségéről.

Az egy hónapig tartó konzultáció csütörtöki budapesti nyitó rendezvényén Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára emlékeztetett arra, hogy a kormány 500 milliárd forint bürokráciacsökkentő csomagot indított áprilisban.

Az első lépésben szereplő 105 milliárd forint vállalkozói teher csökkenését eredményező intézkedéseket július végéig jogszabályokban megjelenítik, a további 400 milliárd forintos csökkentésre javaslatokat, ötleteket várnak, a tárca augusztus végére terjeszti a kormány elé az erre vonatkozó javaslatát - mondta Cséfalvay Zoltán.

A nyitórendezvényen bejelentették, hogy a több nagyvárost érintő személyes konzultáció mellett elindították a www.egyszeruallam.hu honlapot is, amelyen keresztül bárki eljuttathatja észrevételét, javaslatát elektronikusan is a tárcához.

bürokrácia államtitkár bürokrácia csökkentéás konzultáció javaslatok kormány nemzeti konzultáció
Kapcsolódó cikkek