Magyar gazdaság

Cséfalvay: Sokaknak kell jónak lenni

A kutatás-fejlesztés és innováció terén 2014-től elérhető plusz uniós pénzek elnyerésére csak azoknak a vállalkozásoknak van esélyük, amelyek kiváló teljesítményre képesek - erre figyelmeztet a Világgazdaságnak adott interjújában Cséfalvay Zoltán.

Érdemes a kiválóságért küzdeni - mondta a nemzetgazdasági minisztérium államtitkára -, mert az már látszik, hogy egyetlen terület lesz nyertese az új uniós büdzsének, és ez a kutatás-fejlesztés és innováció: 55 milliárd euróról 80 milliárdra nő az a forrás, amely erre a célra 2014 és 2020 között felhasználható.

Tehát sokaknak kell jónak lenni - tette hozzá Cséfalvay. Mivel még kevés a kiválóságban versenyképes kkv  Magyarországon, a kormány egyfelől a kutató-fejlesztő és innovatív vállalkozások számának látványos növelésére törekszik a következő két évben. Szélesebb bázissal nagyobb az esély - vélekedett az államtitkár. Másfelől fontos a legjobbak számának növelése is, amire az akadémiai, egyetemi szférában van esély.

A kormány hamarosan dönt a két modelljavaslat sorsáról, és várhatóan 2012. január 1-jétől kezd működni az az új kutatás-fejlesztést és innovációt ösztönző rendszer, amely az államtitkár szerint akár a legjobb is lehet Európában

Az interjú teljes terjedelmében a hétfői Világgazdaságban olvasható.

kutatás fejlesztés államtitkár innováció Cséfalvay Zoltán
Kapcsolódó cikkek