Magyar gazdaság

Orbán: "Mi magyarok fogjuk legyőzni a válságot"

Magyarország le fogja győzni a válságot - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken azt követően, hogy Schmitt Pál köztársasági elnökkel konzultált a Sándor-palotában.

A kormányfő az általa kezdeményezett megbeszélés után újságíróknak kifejtette: az európai gazdaság azért van nehéz helyzetben, mert az uniós országok Magyarország és Svédország kivételével továbbra is növelik az adósságukat.

Magyarország viszont a kormány által egy évvel ezelőtt megkezdett változások felgyorsításával válaszol a válságra, ezért "a válság nem fogja legyőzni Magyarországot, hanem mi magyarok fogjuk legyőzni a válságot" - jelentette ki Orbán Viktor, megjegyezve: ehhez az kell, hogy a kabinet megakadályozza az államadósság újratermelődését és még az ősszel meghozza az ehhez, az ország megújításához szükséges döntéseket, legyen szó az új nyugdíjrendszerről, a gazdaság stabilitását szolgáló törvényekről vagy az új oktatási törvények elfogadásáról.

A miniszterelnök az MTI-nek az egykulcsos jövőjét firtató kérdésére azt mondta: a kormány nem enged az arányos adórendszer kialakításából és jövőre meghozza a véglegesítéséhez szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy Magyarországon legyen a legegyszerűbb, legátláthatóbb és legalacsonyabb kulccsal működő adórendszer.

A miniszterelnök szerint a korábbi, többkulcsos adórendszer munkaellenes volt, tönkretette az országot, és döntő szerepe volt abban, hogy a magyar gazdaság csődközelbe sodródott, ezért - mondta - nem hajlandó visszalépni ennek az adórendszernek az irányába.

Európa orábn eurózóna válság
Kapcsolódó cikkek