Magyar gazdaság

Teljesen átalakuló önkormányzati világ

Közel kéttucatnyi kormánypárti módosító javaslattal már el is kezdődött az új önkormányzati törvény átírása. A tervezet előkészítése tavasz óta tart, a parlamentben a mai ülésnapon indul el a vita.

Nyolcórásra tervezett vitával ma reggel kezdi meg a parlament az új önkormányzati törvény tárgyalását. Hosszas előkészítés és a különböző érdekcsoportok közti lavírozás után kerül a T. Ház elé a tervezet, amelyet azonban máris megváltoztatna több kormánypárti képviselő is. A vita már úgy veszi kezdetét, hogy közel két tucat fideszes módosító indítvány van a tervhez mellékelve, és valószínű az is, hogy a kormánypárti padsorokban ülő hetvenöt polgármester további jelentős változtatásokat szeretne.

Az eddigi módosító javaslatok közül a legtöbbet, huszonegyet Czira Szabolcs nyújtotta be. Nagykőrös polgármesterének egyik legfontosabb indítványa nagyobb szabadságot hagyna az önkormányzatoknak a hitelfelvételben.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

önkormányzat hitel módosító Parlament
Kapcsolódó cikkek