Magyar gazdaság

Élelmiszerjegyeket osztanak Görögországban

A görög oktatási minisztérium bejelentette, hogy az állami takarékossági intézkedések miatt a legkeményebben sújtott diákok és családjaik között élelmiszerkuponokat oszt ki.

Már a jövő héttől  kilenc munkásnegyedben, 18 iskolában élelmiszerjegyeket kezdenek kiosztani, amelyeket ingyenesen tejre, gyümölcsre és kekszre lehet beváltani - közölte Evi Christofilopoulou oktatási miniszterhelyettes az ANA hírügynökség jelentése szerint.

A Die Presse ezzel kapcsolatban megjegyzi, a görög kormányra hónapok óta nyomás nehezedik, miután lapjelentések diákok alultápláltságáról számoltak be, akik a tanítás során a legyengülés miatt el is ájultak. Ugyanakkor az oktatási minisztérium a pedagógus-szakszervezetek szemére vetette, hogy "populista propagandát űznek" azért, hogy az embereket a kormány takarékossági intézkedései ellen hangolják. A gazdasági válság kirobbanása óta Görögországban csaknem 900 ezer ember vesztette el a munkahelyét. Sok százezer alkalmazottnak és nyugdíjasnak pedig az állam csökkentette a jövedelmét.

propaganda populista élelmiszerjegy Görögország
Kapcsolódó cikkek