Magyar gazdaság

Erről beszélt Orbán Szulejmannak

Az Európai Unió előtt álló gazdasági kihívásokról is tájékoztatta Michel Szulejman libanoni államfőt pénteken Orbán Viktor miniszterelnök - számolt be a bejrúti tárgyalásról Szijjártó Péter.

A kormányfő szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: Orbán Viktor elismerését fejezte ki Michel Szulejmannak Libanon egysége, a térségben betöltött szerepe és gazdasági teljesítménye miatt. A tárgyalófelek egyetértettek abban, hogy intenzívebbé kell tenni a két ország közötti gazdasági kapcsolatokat - közölte Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy a libanoni államfő meghívta hivatalos látogatásra Schmitt Pál köztársasági elnököt.

Orbán Viktor csütörtökön érkezett kétnapos látogatásra a libanoni fővárosba. Tárgyalásainak első napján a Nadzsíb Mikáti libanoni miniszterelnökkel folytatott megbeszélésen a két politikus egyetértett a gazdasági együttműködés szorosabbra fűzésének fontosságában. Pénteken a magyar miniszterelnök felszólal a Változás az arab világban: demokrácia és pluralizmus című konferencián is.

szulejman Libanon Európai Unió Schmitt
Kapcsolódó cikkek