Magyar gazdaság

A németek bezzeg...

Németországban szezonális kiigazítással 18 ezerrel 2,841 millióra csökkent a munkanélküliek száma márciusban, arányuk a munkaképes lakossághoz képest 6,7 százalékosra mérséklődött a februári 6,8 százalékról - jelentették a német munkaügyi hivatalban csütörtökön.

Az elemzők 6,8 százalékot vártak márciusról is, a munkanélküliek számának csökkenését pedig csak 10 ezerre tették. Februárban 3 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma kiigazítással. Tavaly márciusban 7,2 százalékos volt a szezonális korrekcióval.

Szezonális kiigazítás nélkül a munkanélküliek száma 81.990-nel 3,028 millióra fogyatkozott, az állástalanok aránya 7,2 százalékra csökkent a februári 7,4 százalékról. Februárban 25.717-tel nőtt a munkanélküliek száma. Előzetesen a segélyre jogosult munkanélküliek számát 3,11 millióra becsülték márciusról az elemzők. A szezonálisan kiigazított számok a gazdasági elemzőket és a befektetőket, a kiigazítás nélküli számok a társadalmi partnereket tájékoztatják a helyzetről.

Németországban február végén 41,406 millióan voltak állásban szezonális kiigazítással, 0,1 százalékkal, 41 ezerrel többen, mint január végén - közölték szintén csütörtökön a szövetségi statisztikai hivatalban. Tavaly február végén 40,851 millió volt a foglalkoztatottak száma, azóta a növekedés 1,4 százalékos.

 

Németország munkanélküliség kiigazítás foglakoztatott
Kapcsolódó cikkek