Magyar gazdaság

KKV-kat csábítanak Oroszországba

Azerbajdzsánban nyitja meg Magyarország az első olyan kereskedőházat, amelynek célja, hogy segítsék a hazai kkv-k megkapaszkodását a FÁK-piacokon. Az orosz nagykövet szerint főleg a mezőgazdaságban és az infrastruktúra-fejlesztésben vannak nagy lehetőségek.

Az elmúlt másfél évhez képest még erőteljesebb, más típusú külkereskedelmi kapcsolatot szeretnénk kialakítani Oroszországgal, és ennek keretében elsősorban a magyar kkv-k FÁK-, ezen belül főleg az orosz  piacokra való kijutását kívánjuk megkönnyíteni, mondta Nagy Róza közigazgatási államtitkár a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Orosz Tagozatának évi közgyűlésén.


A kkv-kat ebben úgynevezett kereskedőházak segítik majd, amelyek közül 2012-ben 6-8 kezdi meg a működését részben ebben a térségben, az első pedig Azerbajdzsánban nyílik meg az idei év közepén, tette hozzá az államtitkár. Tájékoztatása szerint az országspecifikus kereskedőházak nagy változást jelentenek az eddigi rendszerben, hiszen nem csupán piacfeltárást végeznek majd, hanem konkrét üzletek lebonyolítását, megkötését is vállalják.

Az ezt is tartalmazó új külgazdasági stratégia áprilisra készül majd el. Nagy Róza úgy véli, hogy mindennek köszönhetően az eddiginél nagyobb ütemben bővülhet majd az Oroszországba irányuló magyar

További részletek a szerdai Világgazdaságban

FÁK Oroszország kétoldalú kapcsolatok kereskedőház
Kapcsolódó cikkek