Magyar gazdaság

Dübörög a svájci gazdaság – Kivárhat a jegybank

Erőre kapott a svájci gazdaság a külső körülmények javulásának köszönhetően. Így nem lesz már nyomás a nemzeti bankon, hogy változtasson az 1,20 svájci frankos euróárfolyam-küszöbön, mert a svájci gazdaság együtt tud élni az erős frankkal - vélik elemzők.

A hétfőn ismertetett feldolgozóipari beszerzési menedzser index tavaly augusztus óta a legmagasabb szintre emelkedett márciusban: 51,5 pontra a februári 49,1 pontról. Ez azt jelenti, hogy az ágazat teljesítménye ismét növekedőben van, mert az 50 pont alatti érték zsugorodást, az a fölötti bővülést jelent.

Kedvezően alakult a KOF svájci gazdaságkutató intézet konjunktúramutatója is márciusban, és először került pozitív tartományba az idén, jelezvén, hogy gyorsulni fog a

A svájci nemzeti bank tavaly szeptemberben határozta el, hogy egy euró nem kerülhet kevesebbe 1,20 svájci franknál, és ezt tartja azóta is annak ellenére, hogy az üzleti és politikai élet több szereplője ennél gyengébb frankot szeretne, 1,30-1,40 frankos euróárfolyamot szorgalmaz.

Svájc elemzők gazdaság KOF árfolyam
Kapcsolódó cikkek