Magyar gazdaság

Mórahalom központi létesítményt kap

A tervek szerint október végére elkészül Mórahalom új közigazgatási, gazdasági, közösségi funkciókat betöltő új városközpontja – közölte Nógrádi Zoltán, a Csongrád megyei település polgármestere pénteken a 937 millió forintos összköltségű beruházás bokrétaünnepén.

A 750 millió forintos uniós támogatással folyó fejlesztés részeként a Mórahalom központjában háromszintes multifunkcionális szolgáltatóközpont épül – mondta Nógrádi Zoltán, a település polgármestere.

 A 2500 négyzetméteres alapterületű épületben kap helyet a polgármesteri hivatal, több közhivatal, pénzintézet. Az épületben és az előtte kialakítandó Szentháromság téren lehetőség nyílik majd kulturális és közművelődési rendezvények megszervezésére is – tudatta Nógrádi Zoltán.

A fejlesztés során fedett piaccsarnokot is kialakítanak a város szívében, ahol a Homokhátság termelői kínálhatják majd termékeiket. Mórahalmon mintegy négyszázezer vendég fordul meg évente, ez komoly keresletet jelent a minőségi élelmiszerekre – fogalmazott a polgármester. Az Erzsébet fürdővel szomszédos jelenlegi polgármesteri hivatal nem alkalmas a kistérségi szolgáltató funkciók ellátására,  területét idegenforgalmi, egészségturisztikai célokra hasznosítják majd.

Nemesi Pál, a kivitelező Ferroép Zrt. elnök-vezérigazgatója közölte, bár februári rendkívüli hó és hideg hátráltatták az építési munkákat, a lemaradást sikerült behozni, a beruházás az ütemterveknek megfelelően halad, és előreláthatólag tartható az október végi átadási határidő.

MTI

MTI-->

Ferroép Nemesi Pál szolgáltatóközpont Mórahalom Nógrádi Zoltán
Kapcsolódó cikkek