"A kormány végtelen önteltségében, sokadik hibájának leplezése érdekében ismét porhintéssel kísérletezik: öntelt, mert a szakemberek által sürgetett költségvetési változtatásokat ismét társadalmi konzultáció nélkül képzeli el, és közben hazug porhintéssel állítja, hogy nem mi, a munkavállalók fizetjük a meg a kormányzás hibáinak árát" – írja közleményében a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF).
 
A SZEF szerint elfogadhatatlan az intézkedéscsomag, porhintés annak a több évtizedes gyakorlatnak a folytatása, amely a megszorítások jelentős részét a munkavállalóira, a közszféra foglalkoztatásának csökkentésére helyezi, tovább rombolva a közszolgálat minőségét és ezzel az azokat igénybevevő valamennyi állampolgár életét.
 
A szakszervezet hozzáteszi: elfogadhatatlan önteltség, hogy az érdekegyeztetés minimumának betartása  nélkül döntenek az egész ország életét befolyásoló változásokról. A SZEF közölte: elvárják, hogy a legrövidebb időn belül az országos közszolgálati érdekegyeztetés keretein belül tárgyaljanak a változtatásokról és azok hatásáról.