A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára a tegnapi megbeszéléseiről elmondta: a 125 milliárd dolláros összegű fejlesztési terv keretében 700 ezer ember számára építenek új városokat, városrészeket, illetve 171 kilométer hosszú metró-, illetve vasúti hálózat építésére, illetve fejlesztésére is sor kerül, ahol lehetőség van a magyar vállalkozások bekapcsolódására.

A mezőgazdasági és élelmiszeripari együttműködés terén is nyílhatnak lehetőségek Magyarország számára, ugyanis az arab országban komoly elismerés övezi a hazai élelmiszerbiztonsági előírásokat – közölte az államtitkár. Főként a hazai élelmiszerek, ezen belül kiemelten a baromfihús behozatala iránt érdeklődnek a kuvaiti partnerek.

A magyarországi befektetési lehetőségek kapcsán Szijjártó Péter elmondta: az arab ország elsősorban a hazai gyógyturisztikai projektbe történő befektetések iránt mutat érdeklődést. Ennek az együttműködésnek az alapja az lehet, hogy évente 10-14 ezer kuvaiti állampolgárt kezeltetnek részben állami pénzből külföldön.