Magyar gazdaság

Újabb gyémántrablás, ezúttal Párizsban

A brüsszeli gyémántrablás után alig egy nappal egy párizsi luxusáruházból is több millió eurót érő ékszerrel távoztak fegyveresek.

Kirabolták kedden a De Beers gyémántkereskedelmi cég üzletét Párizsban. A Printemps-Haussmann bevásárlóközpontban található üzletet két fegyveres rabolta ki háromnegyed hét körül, a rablók nem viseltek álarcot. Lövés ezúttal sem dördült el, a rablásnak nincsenek sebesültjei.

A zsákmány 2-3 millió euró lehet rendőrségi források szerint. Alig egy nappal korábban a brüsszeli repülőtérről 37 millió eurónyi gyémántot raboltak el magukat rendőrnek álcázó fegyveresek.

Az ékszerüzletek és ékszerészek elleni támadások száma 61 százalékkal nőtt 2009-2011 között – írja az AFP egy francia bűnügyi kutatásra hivatkozva.

Az elmúlt évek legnagyobb rablása azonban még 2008 végén történt, amikor a párizsi Harry Winston üzletből 85 millió euró értékű ékszert vittek el mindössze negyed óra alatt. Ezt követően azonban szokatlanul elszaporodtak a neves ékszerboltok elleni fegyveres támadások: a cannes-i Cartier-boltból 15 milliónyi, a párizsi Chopard-üzletből 6,6 milliónyi, az ugyancsak a francia főváros Vendôme terén található Chaumet-boltból 1,9 millió eurónyi ékszert raboltak el.

A rekordot eddig egy belgiumi ékszerrablás tartja. Az antwerpeni gyémántközpontból nagyjából 100 millió eurós zsákmánnyal távoztak 2003 februárjában a tolvajok.

gyémánt ékszerrablás ékszer De Beers
Kapcsolódó cikkek