Magyar gazdaság

Soha nem szereztünk még ennyi EU-s pénzt

Minden eddiginél több forrást sikerült eljuttatnia az uniós intézményrendszernek a pályázókhoz 2013 első felében. A kifizetett támogatások összege június végére meghaladta a 630 milliárd forintot.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek (NFÜ) 2013 első félévében minden eddiginél több forrást sikerült eljuttatnia a pályázókhoz: ebben az évben a kifizetett támogatások összege június végére már meghaladta a 630 milliárd forintot.

A 6 hónap alatt kifizetett összeg nagysága megközelíti az uniós csatlakozás utáni első fejlesztési terv keretét, melynek végrehajtására és kifizetésére több mint 5 év  - a 2004 és 2009 közötti időszak  - állt rendelkezésre.

A 2007-2013-as időszakban kifizetett források nagysága megközelíti a 4000 milliárd forintot, ebből 3000 milliárd forintot 2010 második féléve után fizetett ki az NFÜ. Az NFÜ szerint „az uniós intézményrendszer jobban teljesít”.

Ugyanakkor a közlemény szerint bizonyos területeken, mint például a környezetvédelem, egészségügy, főutak rekonstrukciója és a közigazgatás fejlesztése további erőfeszítésekre van szükség a lemaradások ledolgozása érdekében.

nfü EU kifizetés Európai Unió támoagtás
Kapcsolódó cikkek