Magyar gazdaság

Lassult az orosz gazdasági növekedés

Lassult az orosz gazdasági növekedés augusztusban. Az orosz gazdaságfejlesztési minisztérium adatai szerint éves bázison 1,6 százalékkal bővült az orosz GDP augusztusban az egy hónappal korábbi 1,8 százalékos növekedéshez képest.

A gazdaságfejlesztési miniszter, Alekszej Ukjukajev szerint az augusztusi adat kicsit rosszabb, mint a júliusi, a szezonális kiigazítást is figyelembe véve nincs látható javulás a gazdaságban. 2013 januárja és augusztusa között az orosz gazdaság 1,5 százalékkal növekedett az előző év azonos időszakához képest.

Az orosz gazdaság gyengélkedett az elmúlt időszakban, az visszaesett, és csökkent a befektetési kedv is. A második negyedévben csak 1,2 százalékos volt az éves ez volt a legrosszabb adat 2009 óta.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) előrejelzésében 1,5 százalékra módosította a várható orosz GDP-növekedést az idei évre, a Világbank pedig 1,8 százalékra. Az utóbbi szám megegyezik a gazdaságfejlesztési minisztérium legújabb éves becslésével, pedig korábban még 2,4 százalékos növekedést vártak a minisztériumnál.

IMF orosz GDP
Kapcsolódó cikkek