Magyar gazdaság

Cséfalvay: vége az ingyen pénz időszakának - videóinterjú

Azon dolgozunk, hogy a beérkező uniós forrásokat miképp tudjuk felhasználni - mondta Cséfalvay Zoltán, az NGM államtitkára. A kis- és középvállalkozások ezen belül kiemelt helyen szerepelnek: összesen 7500 milliárd eurót lehet felhasználni 2020-ig, ennek legalább 15 százalékát a kkv-szektorra fogják fordítani.

Sokkal célzottabb támogatáspolitikára van szükség az államtitkár szerint. A vállalatok életciklusát tekintve, területileg, és ágazatilag is célzottabb rendszert ígért. Több olyan vállalkozás is lesz, amely hitelként jut támogatáshoz, de meglesz a kiemelt célterületeknek az a köre is, amely kombináltan kap visszatérítendő és vissza nem térítendő támogatást. Az nem vállalkozó, aki úgy kel fel kora reggel, hogy megnézi a honlapot, milyen pályázatot írtak ki aznap - fogalmazott. Annak az időszaknak vége 2014 második felétől, amikor valaki csak azért csinál egy pályázatot, mert valahol valamit kiírtak - ígérte.

Az Európai Bizottsággal nincs vita, ők is azt szeretnék, ha a támogatás sokkal koncentráltabb lenne - mondta az államtitkár. Fontos, hogy az induló vállalkozásokat segítsék, a befutottakat annyira már nem kell. Gazdaságpolitikai cél az is, hogy nagyobb legyen a hazai hozzáadott érték. A kevésbé fejlett térségek cégeinél is valamilyen rásegítésre szükség van. Ezen kívül bizonyos ágazatoknál, amelyek a magyar gazdaság szempontjából kulcsfontosságúak, is érdemes segíteni. Más esetekben "a német adófizetőknek miért lenne érdemes támogatni egy szállodafelújítást"?

Cséfalvay kkv fejlesztés
Kapcsolódó cikkek