BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megállnak-e Matolcsyék? Bizonytalan a végpont

A magyar gazdaság inflációs és külső kockázati mérőszámai alapján bizonyosra vehető, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kedden újabb 0,10 százalékpontos kamatcsökkentést hajt végre - jósolták a kamatdöntő ülés előtt londoni pénzügyi elemzők.

Az MNB enyhítési ciklusának valószínű végpontjára azonban már bizonytalanabbak a citybeli várakozások. A Barclays befektetési bankcsoport londoni elemzői például egyértelműen 2,00 százalékon várják az MNB-alapkamat mélypontját, a JP Morgan felzárkózó piacokkal foglalkozó közgazdászai ugyanakkor "2,00 százalék körüli" alapkamatig tartó enyhítést valószínűsítenek. A TD Securities globális befektetési tanácsadó csoport londoni elemzői szerint az MNB "valahol a 2,30 és a 2,00 százalék közötti sávban" állíthatja le a kamatcsökkentéseket.

Gyakorlatilag borítékolni lehet az újabb kamatvágást, mivel az alacsony inflációs környezet és az EKB kamatcsökkentése miatt a magyar állampapírokon megnövekedett hozamfelár is ezt támogatja. A jelenlegi alacsony infláció mellett ugyan még emellett az alacsony kamatszint mellett is pozitív reálhozam érhető el. Az infláció újbóli emelkedésével azonban ez elolvad, ezért érdemes a részvénypiacok irányába mozdulni, a magas kockázatok mellett egyelőre tőkevédett formában”– nyilatkozta Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.